Over Mij

Profielfoto“Het volgen van een passie, daar gaat het voor mij om. Dromen en het verwezenlijken ervan, vormt daarvoor de basis. Mijn dromen gaan over bergen. De hoogste wanden, de mooiste lijnen, de grootste uitdagingen, ze vormen een belangrijke bron van inspiratie. De leukste avonturen met vrienden beleven in een overweldigende omgeving, geven me een schat aan bijzondere herinneringen. Gelijktijdig de eenvoud en de complexiteit van de bergen en het leven daaromheen geven extra charme aan de sport. Mijn passie kunnen delen met anderen, maar ook het leren van anderen, maakt alles des te meer waardevol.”

Sytse Roos (Delft, 1987) ging van jongs af aan al naar de bergen. Het was pas vlak voor zijn studententijd dat hij alle facetten van de verticale wereld begon te ontdekken. Al snel begonnen klimmen en alpinisme een centrale plek in zijn leven in te nemen. Met de tijd begon hij te groeien tot een solide bergsporter. Naast de zelfontplooiing ontdekt hij ook zijn interesse voor de ontwikkeling van anderen. De gevolgen hiervan waren de vele activiteiten als alpien-/kliminstructeur en als skileraar. Naast bergsporter is hij gediplomeerd kok en afgestudeerd in Voedingsmiddelentechnologie.

Als klimmer en bergsporter omschrijft Sytse zichzelf als een echte allrounder. Sport, ijs, mixed, trad, boulder, alpinisme en skiën, hij doet het allemaal. Wel is in de bergen zijn uitgangspunt “des te langer, moeilijker en avontuurlijker de beklimming, des te mooier het doel!”. Het liefst zoekt hij een mooie technische route door een steile wand, waarbij hij volledig moet kunnen vertrouwen op zijn eigen zekermateriaal, partner, intuïtie en kunde.

“Deze website is opgericht om mijn ervaringen tijdens beklimmingen en andere bergsportavonturen te kunnen delen. Daarnaast zal ik de site gebruiken om leerzame klimartikelen te publiceren, met als inspiratie de vele kennis die ik over de jaren heb opgedaan.”

Fontainebleau 2013 95.2 bouldering

Comments are closed